מציינים 5 שנים לפתיחת סניף מבוא כרמל בצפון
בקיץ 2019, לפני 5 שנים בדיוק, גזרנו את הסרט בכניסה לסניף מבוא כרמל עם המון ציפייה. מדובר בסניף צפוני חדש ומשודרג של DHL ישראל שנבנה על מנת לשפר את זמני האספקה ורמת השירות של הלקוחות.
היום- 5 שנים מאוחר יותר, שוחחנו עם חיים קרידו, מנהל הסניף ואחראי בטיחות אגף התפעול, שסיפר לנו על הפעילות כיום, על ההתמודדות של הסניף בתקופה מורכבת זו ושיתף בקצת טיפים לשמירה על בטיחות העובדים.
הבוקר בסניף הצפון מתחיל מוקדם. לפי חיים, אף אחד לא מתלונן כי בשעות האלו הכי נעים והנוף הכי יפה. "בשש וחצי נפגשים, שותים קפה יחד ומתחילים שיחת בוקר. מיד אחר כך, נפתח תהליך המיון, של חבילות היבוא שהגיעו אלינו מהסניף המרכזי באירפורט סיטי. כשמסיימים, הבלדרים שלנו יוצאים לחלוקה. הסניף שלנו אחראי על כל השטח מחדרה וצפונה, מדובר באזור עצום. יחד עם ראשי הצוותים אנחנו מארגנים את סידור המסלולים כדי לעמוד בזמנים מאוד אינטנסיביים. יש מסלולים פשוטים יותר ויש כאלו הכוללים אזורים מאתגרים יותר כיאה לצפון. אבל אנחנו לא חוששים, אני מכיר את הצפון כמו את כף היד שלי ויודע בעל פה איפה כל בלדר שלי נמצא בכל נקודה ביום" (זה נכון בדקנו אותו ;).

"כשהבלדרים יוצאים לקוים, אנחנו בסניף מבצעים סריקות, נותנים מענה לשירות לקוחות, מתפעלים את קבלת הלקוח ובעצם מבצעים עבודה תפעולית שוטפת, בקרות, דוחות וכו' - בצהריים מתחיל האקשן. למעשה מתחיל תהליך המיון של משלוחי היצוא שנאספו במהלך היום. זה תהליך שלם שהחלק הראשון שלו מסתיים בערב והשני מסתיים בבוקר שלמחרת. בכל אחד מהחלקים, מעמיסים את הרכבים ונוסעים לאירפורט סיטי ומשם לטיסה".
"העובדים שלנו הם דוגמא לכך, שכשאוהבים את העבודה ומחויבים ללקוחות, נהנים לקום בבוקר גם בשנה העשירית"

סניף מבוא כרמל מורכב מכמה עשרות עובדים, כאשר כ- 20 מהם בלדרים. חיים מתאר את הסניף כמקום חם ועוטף "יש פה אווירה מאוד משפחתית. לקוחות, ספקים ועובדי DHL מסניפים אחרים שמגיעים לכאן, מיד אומרים שיש פה שקט, הרמוניה והרבה חיוכים. רבים מהעובדים הם ותיקים (10, 20, ואף 30 שנה) וצמחו בתוך החברה. כשאנשים אוהבים לבוא לעבודה ומחויבים ללקוחות, נהנים לקום בבוקר גם בשנה העשירית ואפילו יותר". 
"לפני הכל חשוב שהאנשים שלנו יהיו בטוחים"

כשנכנסים לסניף, אי אפשר לפספס את קיר הבטיחות ונוכחות הנושא מאוד מורגשת. לכן לא מפתיע שמנהל הסניף הוא גם אחראי הבטיחות של כל תפעול DHL. ניסינו להבין איך שומרים על בטיחות בתחום כה פגיע. "לא סתם הקדישו אחראי בטיחות לאגף התפעול, אצלנו לא חסרות דרכים להיפגע. זה יכול להיות בכביש, במגע עם החבילות ואפילו בתוך המשרד. האחריות שלי מתחלקת לטיפול בטוח במשלוחים מסוכנים ולבקרה והעלאת מודעות. ישנם סוגי משלוחים הדורשים תשומת לב נוספת כמו משלוחים עם חומרים מסוכנים".

"חומרים מסוכנים זו אחריות, אנחנו דואגים שלא יעלה משלוח לא בטוח לאוויר"


"חומרים מסוכנים יכולים להיות דלק, סוללות או אפילו דגימות רפואיות. בסניף יש עמדה מיוחדת לטיפול בנושא עם כלים ייעודים עליהם אנו עוברים הדרכה תקופתית. התהליך המורכב קורה בעיקר ביצוא. הלקוחות מוסרים את הפריטים המסוכנים כשהם ארוזים באריזה מיוחדת, ואם אין להם כזו אנו מספקים להם אריזה כזו, קרח יבש וכל מה שרלוונטי. אנו דואגים לאתר את החומרים המסוכנים העולים על המסוע ולתייג אותם לפי הסוג שלהם - חומר רעיל, דליק, רפואי ועוד. לאחר שמאתרים, עורכים לחבילות אלו בדיקה פיזית ורישום, מכניסים אותן למשטח מיוחד, יחד עם כל הפריטים האחרים הנחשבים לחומ"ס מכל הצפון. המשטח נשלח עם המשאית הראשונה שיוצאת לאירפורט סיטי. כשמטפלים במשלוחים עם חומרים מסוכנים מאוד חשוב להתעדכן כל הזמן, כי התקנות מתחדשות. צריך לדעת מה מותר ואסור להעלות למטוס. זו אחריות מאוד גדולה, אסור "לחפף" כי משלוח מסוכן שעולה למטוס בלי טיפול ראוי עשוי לפגוע במטוס כולו."

"יעדי הבטיחות עליהם אנו נמדדים מגיעים מהרשת הגלובלית"


DHL מאמינה כי העלאת המודעות בשילוב עם הדרכות, זו הדרך העיקרית לשמור על בטיחות העובדים ועל כן, כאחראי בטיחות, חיים דואג לבצע הדרכות שוטפות. "כל חבר צוות עובר הדרכות בטיחות רבות ורענונים. זה מתחיל מהדרכת בטיחות ראשונית, הדרכת חומ"ס, נהיגה בטוחה, עזרה ראשונה, הנחיות התגוננות ועוד. ההדרכות מותאמות לסוג העבודה". בנוסף, מעדכנים את קיר הבטיחות, בנתונים שוטפים כמו סטטוס תאונות, הנחיות חדשות ועוד כדי שהמידע יהיה חשוף לכולם. "הרשת הגלובלית, דואגת לנו גם למפגשי הדרכה של אחראי הבטיחות במדינות שונות, לצורך שיתוף ולמידה. ככה שאם קרה מקרה בטיחות בתפעול טיוואן, אנחנו בישראל יכולים ללמוד ולהימנע מכך מיידית. אנו משתפים את הצוות בטיפ שבועי לשמירה על בטיחות. למשל השבוע, בתחילת יולי הטיפ הוא "יש לשמור על סטנדרטים גבוהים של נהיגה בשטח בכל עת", זה יכול להישמע מובן מאליו, אבל כל משפט כזה שבלדר שומע מעלה מודעות ומפחית סיכוי לפגיעה".
איך שומרים על הבטיחות עם משקלים כבדים?
"בכל הקשור למשלוחים כבדים מעל 30 ק"ג ועד 3 טון, אין שוני בטיחותי מהותי, היחס למשלוח כבד ב- DHL דומה לזה של משלוח רגיל, מרגע שהוא הוכנס בצורה בטוחה למשטח, הוא מתנהג בדיוק כמו כל משלוח. מבחינת משקלים כבדים נמוכים יותר, לבלדרים מותר להרים עד 30 ק"ג, כך שעיקר ההדרכות בנושא הזה מתייחסות להרמה נכונה".

"מרגש אותי לראות את המחויבות של הבלדרים ללקוחות בתקופה הזו "

ההתפתחויות בעת האחרונה בגזרה הצפונית, מייצרות אי וודאות ומעלות שאלות רבות. לחיים היה חשוב להזכיר, כי שירותי היצוא והיבוא של DHL, ממשיכים כרגיל וזמינים באזור הצפון. הוא מתאר איך הוא והצוות עושים הכל כדי לשמר שגרה מסוימת "החיים כאן כבר לא רגילים, זה משפיע על החיים הפרטיים אי אפשר להתחמק מזה, וחברי צוות רבים במילואים. עדיין, אנחנו עושים את הערכות המצב וההתאמות, כדי שנוכל להמשיך לאפשר ללקוחותינו לפעול עסקית. אנחנו עובדים גם באיזורים יותר מתוחים ונמנעים מאלו שההנחיות אינן מתירות. מרגש אותי לראות את המחויבות של הבלדרים ללקוחות שלהם גם בזמנים כאלו. מדובר בקשרים עמוקים של שנים, הבלדרים רואים את הצלחת העסק של הלקוחות כמו שלהם, והלקוחות מעריכים את זה מאוד. גם בתקופה כזו הם לא מוותרים וממשיכים לאסוף ולמסור את המשלוחים. במקביל אנו מייצרים כל הזמן תוכניות מגירה כדי להיות ערוכים לכל מיני תרחישים, כך שנוכל לוודא מתן שירות שוטף והלקוחות יודעים שהם יכולים לסמוך עלינו."

"אני גאה בעסקים הישראליים"


לסיום, איך אתה רואה את ההמשך של סניף מבוא כרמל?
"אני אופטימי, הצוות שלנו מורכב מאנשים מדהימים, הבונים קשרים חמים עם הלקוחות ויש תחושה של עשייה עם המון אהבה. אני גאה לנהל את השלוחה הצפונית של DHL ובזכות זה להעניק שירות יותר אישי מתוך מחויבות גדולה. יש פה אנשים שיהיו מוכנים לבלות יום שלם בחיפוש אחר חבילה חשובה של לקוח וזה מדהים לראות. אני גם גאה לראות את העסקים הישראליים במיוחד באזור הצפון, שלמרות הכל לא מוותרים על להמשיך ולהתפתח. לסיום, אגיד שאני מצפה לסניף דרום שאמור להיפתח בקרוב ובטוח שתושבי הדרום היקרים, יהנו מיחס דומה וייעול לוגיסטי עבור העסקים שלהם".